Onze kracht - EigenKans
17
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Onze kracht

De kracht van EigenKans

 

Wie bij EigenKans komt, kan rekenen op een persoonlijke aanpak. Ik zoek de mens achter de mens, zonder te oordelen en altijd met respect. Door goed te luisteren, vragen te stellen en soms te confronteren geef ik je inzicht in wie je bent. Je ontdekt hoe je in het leven staat, waar je positieve of juist negatieve energie van krijgt en wat je anders kan doen. Je leert hoe je je sterke kanten beter kan benutten.

 

Door in te zetten op je eigen talenten, boek je twee keer winst. Ten eerste bereik je het doel waar je voor gekomen bent: je ontdekt bijvoorbeeld welke baan goed bij je past of hoe je met stress, angsten of conflicten om kunt gaan. Ten tweede ervaar je dat je zelf kunt sturen in je eigen leven.

 

De kracht van EigenKans blijkt onder meer uit de resultaten voor het UWV: sinds 2013 kon ik 80-90% van de trajecten voor sociale activering en de IRO succesvol afsluiten. Een uitzonderlijk hoge score volgens het UWV.

Specialisaties van EigenKans

Mijn specialisaties zijn:

  • jongeren begeleiden (bijvoorbeeld terug naar school of naar werk);
  • leren omgaan met een burn out;
  • leren omgaan met conflicten;
  • inzicht krijgen in de psychologie van je gedrag.

Daarnaast heb ik me verdiept in de manier waarop mensen uit wij-culturen (waar de familie en de groep centraal staan) onze Westerse ik-cultuur beleven (waarin het individu centraal staat). Ik kan je helpen om interculturele wrijving te herkennen en te voorkomen. Daarbij maak ik onder meer gebruik van de ‘beschermjassen’ van Kitlyn Tjin A Djie.

Weten wat EigenKans voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

2018
Veldwerk Optimaal BV,
Klanttevredenheidsonderzoek ‘werkfit maken’

Testimonials

Beste Huberdien,

 

Mijn kennismaking met jou en jouw dieren vond ik in het begin best heel spannend. Wist niet wat me te wachten stond.

Mijn eerste sessie met Oepke zal ik echt nooit vergeten. Wat een confrontatie met mijzelf! De emoties liepen dan ook hoog op! De troost die ik van Oepke ontving ging als een warme stroom door mij heen. Wat een ervaring!

 

Tijdens andere sessies heb ik mezelf steeds beter leren kennen, maar jouw advies om in het nu te leven en alles wat geweest is los te laten, heb ik zeer ter harte genomen.

 

Huberdien, heel erg bedankt voor alles en ik zal vast nog wel eens terugkomen voor een sessie.

 

Hartelijke groet,

Renske

Ik wil je graag bedanken voor jouw luisterend oor, voor je vele goede tips, maar vooral voor alle fijne gesprekken van het afgelopen jaar.

Je bent een super goede coach, die mensen in hun waarde laat!

 

Conny

Huberdien: Een daadkrachtige vrouw die met de juiste professionaliteit mij op persoonlijke wijze  wist te inspireren.

Aan het begin van het traject had ik een gebrek aan zelfvertrouwen en ook angst voor de toekomst. Ik was teveel gefocust op het falen en het voorkomen daarvan. Stap voor stap heb ik kunnen werken aan mijn doel; het vinden van een betaalde baan waarin ik mezelf kon zijn en de juiste balans kon vinden. Ik ben blij dat ik daarvoor de tijd heb gekregen. Doordat ik in mijn persoonlijk functioneren nu meer in balans ben kan ik ook meer gaan genieten.

Wat mij erg heeft geholpen is de persoonlijke benadering en het vertrouwen in mij als persoon. Ik werd gezien in zowel mijn kwaliteiten als in mijn kwetsbare kanten. Dit maakte dat ik mezelf kon zijn. Ik werd soms uitgedaagd en op andere momenten werd er op de rem getrapt. Ik ben ontzettend blij met de deskundigheid en inzet van Huberdien. Ik heb telkens beseft dat ik hulp nodig had om verder te komen en vond het tegelijkertijd ook moeilijk om deze hulp toe te laten. Achteraf zie ik dat Huberdien de juiste persoon op het juiste moment is geweest

Huberdien is lieve vrouw met veel ervaring op haar vakgebied. Ze staat in haar begeleiding dicht bij je en weet je écht eigenaar van het proces te maken. Het is fijn dat Huberdien grote hoeveelheden informatie niet in één keer over je heen kiepert, maar alleen de informatie deelt die op dat moment in het proces van belang is. Huberdien kan goed luisteren, ze is doortastend, ze initieert passende acties en denkt in mogelijkheden. Haar humor en het tikje zelfspot zorgen ervoor dat dingen goed gerelativeerd kunnen worden. Huberdien, je bent een topper en ik ben je onwijs dankbaar voor het stukje dat je met me meegelopen hebt.

Na een herseninfarct bleek dat re-integratie in mijn functie niet meer mogelijk was. Dit was voor mij zeer confronterend en leidde tot veel negatieve emoties. Toen de re-integratie naar een andere functie (zgn. tweede spoor) nodig bleek kreeg ik, mede op advies van het UWV begeleiding van Huberdien. Reeds vanaf het eerste gesprek had ik er vertrouwen in. Dit kwam m.n. door haar vermogen om goed te luisteren en het centraal stellen van de belangen van de persoon i.p.v. allerlei wetten en regels. Dit hoewel ze met dit laatste ook goed bekend is. Wat in de revalidatie niet lukte werd in de gesprekken met Huberdien wel gerealiseerd. Ik leerde nl. steeds meer te accepteren dat ik niet meer kon wat ik voorheen wel kon, en dat dit niet iets was om je als 61-jarige voor te schamen. Ik kreeg daardoor steeds meer vertrouwen in mezelf en ging, ondanks dat ik mijn oude functie niet meer aankon, steeds meer perspectief voor de toekomst zien. Huberdien blijft ook niet steken in vage algemeenheden, maar geeft wanneer nodig zeer concrete adviezen zoals t.a.v. mijn afscheid bij mijn oude werkgever en vrijwilligerswerk. Huberdien, het feit dat ik nu tevreden ben met de huidige situatie en perspectief zie voor de toekomst is m.n. dankzij jouw begeleiding en coaching in het afgelopen halfjaar. Enorm bedankt daarvoor.

Augustus 2014

Als werkgever hebben wij Huberdien twee maal ingeschakeld voor twee heel verschillende zaken. Re-integratie en coaching. Over beiden zaken meer dan lof!!

Een re-integratie traject is niet niks. We hebben de hulp van Huberdien ingeschakeld. Zij kijkt verder dan de regeltjes van de wet en van andere instanties. Zij zoekt naar de mogelijkheden. Zij knokt voor de werknemer én werkgever en weet met al haar kennis en ervaringen wat haalbaar is en daar gaat ze voor de volle 100 % (en meer) voor. Ze gaat niets uit de weg en komt met oplossingen die zowel werknemer en werkgever nooit hadden kunnen bedenken. Dit traject is naar volle tevredenheid afgesloten voor alle betrokkenen.

Na het re-integratie traject wist ik dat Huberdien meer voor ons kon betekenen. Zoals zij naar mensen kijkt, luistert en praat! Dus hebben we haar ingezet voor coaching van één van onze werknemers. Een zeer goeie werker, met veel potentie, maar iets stond in de weg waardoor dit niet uit de verf kwam en waar wij als werkgever niet onze vinger op konden leggen. De werknemer wilde meewerken aan een kennismakingsgesprek met Huberdien. Het vertrouwen was er gelijk en in een korte tijd is er veel veranderd. Zowel voor de werknemer als de werkgever. We begrijpen elkaar nu veel beter,wat tot hele mooie resultaten leidt! En dat al na een paar sessies met werknemer en gesprek met werkgever!!

Het mooie van beide cases is dat Huberdien na een kennismakingsgesprek met de betrokkene al heel goed in kan schatten wie ze voor zich heeft, welk traject haar te wachten staat, welk doel ze wil bereiken en in welk tijdsbestek ze dit kan realiseren. Huberdien, TOPVROUW! Nogmaals heel veel dank!

Juli 2014

Dag Huberdien

In het kader van mijn coachopleiding kwam ik bij Huberdien om zelf gecoacht te worden en dat is mij heel goed bevallen! Vooral de paardencoachsessie was een bijzondere ervaring! Huberdien heeft mijn inzicht en bewustwording vergroot en mij ruimschoots voorzien van tips.

Juni 2014

Lieve Huberdien,

Wat zal ik hier nou is neerzetten? Bedankt is zo’n klein woordje voor dit wat een veel mooiere beschrijving verdient. Ietwat wat mijn leven weer terug op de rails heeft kunnen zetten.
We kennen elkaar nu zo’n klein jaar maar wat heb ik ontzettend veel van jou geleerd. De eerste gesprekken waren zwaar, vermoeiend en confronterend, maar door jou ow zo mooie kennis van mensen, je energie, je vertrouwen, je luisterend oor en je altijd wijze woorden, heb je mij kunnen laten inzien wie ik echt ben en waarvoor ik sta in dit leven. Jij hebt me de kracht gegeven om door te mogen gaan. Met de energie en de veren in me kont, na elk gesprek weer, heb ik opnieuw geleerd om op eigen benen te staan, vertrouwen in mezelf en de toekomst te mogen hebben. Nu heb ik weer, dankzij jou, een mooi toekomst doel om naar toe te werken. Geen gezeur meer elke dag met mezelf wat ik wil en wat ik kan, mijn lichamelijke beperking staat op de achtergrond, ik durf weer de maatschappij in, heb vertrouwen in mezelf wat ik kan en wat ik wil en weet waar me grens ligt. Door het vrijwilligers werk heb ik kunnen inzien dat er nog meer kansen zijn op de arbeidsmarkt en voor iedereen is er een plaats waar je op je plek zit. In september ga ik terug naar het HBO en ga een mooie toekomst tegemoet waar ik straks op me plek zit en mijn lichamelijke beperking niet toe doet. Ook privé gaat het beter, ik ben beter geworden in het positief oplossingsgericht denken waardoor ik minder negatief denk. Kijk niet hoever je nog te gaan hebt, kijk hoever je al gekomen bent.

Huberdien, je bent een topwijf! Bedankt voor alles. Ga zo door. Liefs Emmie

Voordat ik bij Huberdien terecht kwam had ik al best een traject achter de rug. Hierdoor was ik al het vertrouwen in mezelf en de maatschappij kwijt. Het heeft lang geduurd en ik heb het Huberdien zeker niet altijd makkelijk gemaakt. Toch heeft Huberdien er altijd vertrouwen in gehad dat het goed kwam. Huberdien heeft me altijd met respect behandeld, ondanks dat ik soms mijn frustratie ook op haar richtte.

We hebben productief aan de toekomst gewerkt, maar ik kon ook altijd een luisterend oor bij haar vinden.

Het traject is ten einde, maar ik zal nooit vergeten met hoeveel oprechtheid en energie ze zich voor me heeft ingezet.

Huberdien, bedankt!

Bij de eerste ontmoeting voelde het gelijk vertrouwd en goed aan en had ik vertrouwen in de therapie en dat is gebleken ook.. Huberdien heeft mij zeker een spiegel voorgehouden en me diep laten gaan, maar dat was nodig om mij te laten weten dat ik het anders moest gaan doen. Huberdien is voor mij een super vrouw en misschien doet ze gewoon haar job, maar ze doet dit op zo een manier dat je dat helemaal niet merkt… Zonder haar zou ik nu niet kunnen zeggen, ik voel me super en voel me sterk en energiek en kan het leven weer aan en niet onbelangrijk ik weet mijn grenzen aan te geven..
Dankzij haar kan ik weer genieten van het leven en mijn gezin… Huberdien je bent TOP,, heel erg bedankt…

Liefs cindy x

Het UWV heeft mij in mei j.l. hulp aangeboden bij mijn re-integratie. Over het algemeen kenmerkt een re-integratie zich door hulp aan de cliënt in de vorm van hulp bij het zoeken naar je eigen talent, gesprekstechnieken, verkenning op de arbeidsmarkt en meer. Mijn beperkingen lagen en liggen meer in de sociaal emotionele hoek. Argwaan, onzekerheid, geen grenzen kennen, geen nee kunnen zeggen, vluchten in werk, onbalans. In het kort, zeer gedreven maar behoorlijk onhandig. De heer Bos heeft mij hierop twee coaches voorgesteld die mij hierbij wellicht konden helpen. Daarbij gaf hij aan dat mevrouw Westerweele van EigenKans goede referenties had op dit punt.
Met de nodige argwaan ben ik met Huberdien in zee gegaan. Ik moet echter bekennen dat ik de afgelopen 6 maanden ik veel van haar heb geleerd. Hierbij doel ik niet alleen op de praktische zaken, de manier waarop je een gesprek of onderhandeling ingaat, maar ik leer beetje bij beetje om te gaan met mijn eigen onvermogen. Het is eigenlijk wel grappig te kunnen constateren dat al hetgeen ik in zeven jaar (intensieve) therapie geleerd heb, nu pas concreet voor mij wordt.
Momenteel heb ik een baan waarbij ik in mijn element ben, maar op de toppen van mijn kunnen loop of val. In mijn element omdat ik werk heb wat mij voldoende uitdaging en  ontplooiingsmogelijkheden biedt. Dat heb ik nodig. Ik kan er alleen nog niet zo goed mee omgaan. De balans tussen werk en ontspanning is nog niet in orde. Ik heb nog steeds last van een aantal elementen die voortkomen uit mijn beperkingen, zowel in werk als prive. Angsten uit het verleden. Die angsten maken dat ik vlucht in werken, alcohol, automutilatie, neiging tot depressiviteit en voor alles weglopen. Het regelmatige contact wat ik met Huberdien heb maakt dat ik die angst in een beter perspectief zie. Ze wijst me op het heden en geeft handvatten om er mee om te gaan.
Laat ik een wat concrete voorbeelden noemen. In een van de gesprekken, waarin ik aan kon geven waar ik tegenaan liep, me wanhopig voelde in mijn huidige baan, gaf Huberdien dat er ook nog andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt waren en dat dit misschien niet de baan is die bij mij past. Zelf ben ik geneigd om door te werken totdat ik er daadwerkelijk bij neerval, iets wat ik liever niet meer meemaak. Alleen die opmerking al gaf verlichting. Ik heb dus nog andere mogelijkheden. Welke, daar kom ik alleen niet uit. Noem het kortzichtigheid of onkunde, mag beiden. Een ander voorbeeld is vrij recent. Huberdien stuurt een bericht en vraagt hoe het gaat. Ik zeg redelijk en geef uitleg, waarbij ik een punt aangeef waarbij ik haar hulp nodig heb en ervaar ondersteuning waar ik verder mee kan, stap voor stap….

Via het UWV kwam ik in contact met Huberdien van Eigen Kans coaching.Voor de kennismaking kwam ze naar mijn huisadres en hebben we het traject doorgenomen, de volgende afspraken vonden plaats in het gemeentehuis. Omdat ik al een tijdje werkloos ben , niet meer de jongste en het lang geleden is dat ik heb gesolliciteerd voor een baan heeft ze mij geholpen met het opstellen van een mooi C.V. en hebben we sollicitatieprocedures doorgenomen en geoefend. Huberdien is een zeer betrokken coach die je in je waarde laat, begrip heeft voor je situatie en het alle mogelijke doet om je verder te helpen.
Ik heb de coaching met haar als zeer plezierig en leerrijk ervaren.

Een zeer tevreden klant uit de gemeente Sluis.

Hoe ik de begeleiding heb ervaren

Ik zat echt in een put en een vicieuze cirkel waar ik niet uitkwam, ik had geen vertrouwen meer in instanties al helemaal niet omdat ik vaak verkeerd werd begrepen en ik over kwam als een drammer. Huberdien heeft mij weer vertrouwen gegeven, ik weet nog de eerste dag dat ze op bezoek kwam om kennis te maken. Ik had niet veel en mijn spulletjes kwamen van een kringloop winkel, maar Huberdien had zeker geen oordeel ze bekijkt alles van een positieve kant en zag meteen mijn creativiteit want die heb ik zeker wel. Ze vertrouwde me meteen en zag mijn positieve kanten, waardoor ik deze ook steeds meer ging laten zien. Ik begon ook weer in mijzelf te geloven doordat Huberdien in mij geloofde, ik merkte dat ik steeds meer mensen versteld deed staan en werd trotser op mezelf waardoor ik nog meer gemotiveerd raakte. Huberdien was er eigenlijk op de momenten dat ik haar nodig had, wanneer ik dreigde me op te sluiten en geen zin had om buiten te komen, had Huberdien wel iets voor me wat ik leuk vind. Ik begon als activiteitenbegeleidster en omdat dit vrijwilligerswerk was kon ik mijn eigen tijd bepalen. Ik kwam meer buiten en begon weer sociale contacten te krijgen, ik merkte dat ik weer energie kreeg en ik wilde steeds meer en meer bereiken in het leven. Ik ben nu 4 jaar verder en nog steeds ben ik elke dag aan het bijleren en kan ik Huberdien altijd mailen als ik daar behoefte aan heb. Maar omdat ik het graag alleen wil doen en wil laten zien dat ik het ook alleen kan, laat ik af en toe eens wat van me horen zodat ze weet dat het nog steeds goed gaat.

Huberdien een topvrouw 🙂

Wie is de drijvende kracht achter EigenKans?
Er zijn weinig gaven waarmee men in het leven zoveel goed kan doen als met eenvoudige vrolijkheid.

Bron: Allard Pierson